Klubben

Bromma Goju-ryu Karate Akademi bildades i januari 2005. Samtliga medlemmar som var med och bildade klubben har tränat stilen Goju-ryu under många år. Antalet medlemmar har ökat kraftigt sedan start trots att klubbens ambitioner inte är att bli störst. Vi vill att individen skall få möjligheter att få den uppmärksamhet som vi bedömer är viktigt för att kunna utvecklas baserat på sina egna förutsättningar. Detta skapar i sin tur en mycket god kamratanda vilket är utmärkande för vår klubb. Alla skall känna sig välkomna oavsett ålder.

Våra medlemmar har en åldersspridning på ca 50 år vilket visar att såväl unga som äldre kan utveckla sin kampkonst hos oss då individen får möjlighet att utvecklas från sina förutsättningar. I vår klubb finns det idag möjlighet att träna två gånger i veckan för nybörjare och för högre graderade upp till fyra gånger per vecka.

Träningen omfattar fem huvudområden såsom kondition och styrka, kihon (grundtekniker), kata (förutbestämda rörelsemönster utan fysisk motståndare baserat på kihon), bunkai (förutbestämda rörelsemönster med fysisk motståndare baserat kihon) samt kumite – fri fight (finns flera olika former beroende på vilken kunskapsnivå eleven har).
Träningen leds av mycket duktiga och erfarna instruktörer som har grupp- och klubbinstruktörsutbildning motsvarande licens B och C i Svenska karateförbundets regi.

Verksamhetsidé
Vi ska lära ut traditionell Karate till till alla oavsett ålder med intresse för kampkonst och fysisk träning, för att utveckla mental och fysisk styrka genom hård träning med mjukt sinnelag.

Värdegrund

• Glädje & gemenskap: Man ska hos oss ha ett positivt utbyte av sina klubbkamrater både på träning och tävling samt även på andra tillfällen.
  • Respekt: Inom klubben ska det finnas respekt för dina klubbkamrater, dina tränare samt för Karaten och dess traditioner.
  • Kvalitet & utveckling: Vi eftersträvar en ständig utveckling hos alla individer utifrån deras egna förutsättningar där kvalitet alltid ska ligga i fokus framför kvantitet.

Vision
Bromma Goju Ryu Karate Akademi strävar mot att vara en av de främsta karateklubbarna i Sverige.

Shihan Valter Vennström and Shihan Olavi Niskanen, founders of SGA

Scandinavia Goju-ryu Association

Bromma Goju-ryu Karateakademi är en del av Scandinavia Goju-ryu Association som består av 3 klubbar runt i Sverige.

Vår systerklubb i organisationen, Ådalens Karate Klubb ligger uppe i Ramvik, och täcker in områdena Kramfors och Härnösand.

Ådalens Karate Klubb

Längre söder ut finner vi Höganäs Karate klubb som startade sin verksamhet under 2010.

Höganäs Karate Klubb

Vi har även nära samarbete med våra norska vänner i Narvik och våra portugisiska vänner i Figuiera da Foz.

Narvik Karate Klubb

Associação Portuguesa Goju-Kai KarateDo

Uppdaterad: 13 AUG 2017 13:47 Skribent: bgka

Love Runeskjöld