Bromma Goju Ryu Karateakademi
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Goju-Ryu Karate Akademi IF
Karate
Om vår träningsform - Goju Ryu

Bakgrund

Karate kommer ursprungligen från Okinawa, som tillhör Japan. Det sägs att karaten utformades från kampsporten Kung Fu, vilken har sitt ursprung i Kina. Karate skrevs därför från början med tecken som betyder "kinesisk hand", som för att markera att det var en kampsport från Kina. Under tidigt 1900-tal togs karaten vidare till de japanska huvudöarna, och tecknet förändrades och fick då en japansk betydelse, "tom hand". Det ansågs både bättre och finare att skriva karate med en japansk mening.

 

Grundarna till Goju Ryu

Goju Ryu kommer ursprungligen från Naha-te, vilken var en av de fyra grundstilarna som utvecklades på Okinawa på 1800-talet. Naha-te utvecklades fram till slutet av 1800-talet då Kanryo Higaonna (1852-1915) utformade den slutgiltiga stilen. Naha-te är en stil som kännetecknas av korta, cirkulära rörelser där kampen utförs på mycket nära håll och där andningen också är en stor och viktig del, vilket det också fortsatt är i Goju Ryu.

Chojun Miyagi (1888-1953) var elev till Higaonna och han utgick från Naha-te när han grundade Goju Ryu. Gogen Yamaguchi, (1909- 1989) var elev till Chojun Miyagi och utvecklade Goju Ryu ytterligare och hade 10:e dan vid sin död. Både Miyagi och Yamaguchi är Bromma Goju Ryu klubbens främsta mästare. 

 

Vad innebär Goju Ryu?

Goju Ryu är ett närstridssystem baserat på cirkulära blockeringar, ledmanipulation och sparktekniker, vilken från början endast utövades på nedre delen av kroppen men som i dag även innebär sparkar på kroppens övre delar. Dynamisk spänning och andning är en stor del av systemet och ingår i samtliga moment.

 

Ordens betydelse: 

  • GO (hård)
  • JU (mjuk)
  • RYU (stil) 
  • KARA (tomma)
  • TE (handens)
  • DO (väg)

 

 
Våra sponsorer